Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Παρουσίαση της πρότασης για την κοινωνική, ολοκληρωμένη και αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων


Η Πρωτοβουλία για την Κοινωνική Διαχείριση των Απορριμμάτων διοργάνωσε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία παρουσιάσθηκε δημόσια η πρόταση για την κοινωνική, ολοκληρωμένη και αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Την πρόταση παρουσίασαν με εισηγήσεις, ο Κώστας Νικολάου, Δρ Χημικός Περιβαλλοντολόγος, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για την Κοινωνική Διαχείριση των Απορριμμάτων της Θεσσαλονίκης και ο Τάσος Κεφαλάς, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Αθήνας.

Ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, στην οποία παραβρίσκονταν εκπρόσωποι φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαίδευσης, επιμελητηρίων, συλλόγων, σωματείων, συλλογικοτήτων και πολίτες.

Τα κείμενα των εισηγήσεων της πρότασης

Η εισήγηση της Πρωτοβουλίας για την Κοινωνική Διαχείριση των Απορριμμάτων της Θεσσαλονίκης με τίτλο «Βασικές αρχές της πρότασης για την κοινωνική, ολοκληρωμένη και αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων» υπάρχει εδώ:


Η εισήγηση της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Αθήνας με τίτλο «Αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων - προσέγγιση σχεδιασμού και κόστους (τμήμα της συνολικής πρότασης για την αποκεντρωμένη ολοκληρωμένη διαχείριση)» υπάρχει εδώ:3 σχόλια:

 1. Ο ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ,φυσικά ! Αυτός δε νοιαζεται παρά μόνο να φτιάξει το ΣΜΑ στην Ευκαρπία !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΤΑΣΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙ 50 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ "ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ" ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΧΑΒΟΥΖΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΟ ΑΜΕΣΟ, ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠ' ΑΥΤΗΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΟΥ ΚΟΡΕΣΜΟΥ ΤΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το σχόλιο σου Ανώνυμε περί Τάσου Κεφαλά είναι απολύτως άσχετο και ακατανόητο! Ο Τάσος Κεφαλάς μίλησε ως εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης. Που είδες στο άρθρο να αναφέρεται ότι εκπροσώπησε τους κατοίκους οποιασδήποτε περιοχής της Αττικής;

   Διαγραφή