Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η Πρωτοβουλία στο Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας 2012


Η Πρωτοβουλία για την Κοινωνική Διαχείριση των Απορριμμάτων συμμετείχε στο Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στις 5-7 Σεπτεμβρίου 2012 στο ΑΠΘ, με σταντ μαζί με την ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο. (Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία), τον Κοινωνικό Καταναλωτικό  Συνεταιρισμό Θεσσαλονίκης "Βιος Coop" και την Κίνηση 136.

2 σχόλια:

  1. Δυο πράγματα:
    Το ένα είναι η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος στην κίνηση. Κανένα σχόλιο δεν έχει αναρτηθεί… Φαίνεται ότι η νεολαία έχει άλλα ενδιαφέροντα ενασχόλησης με τον αναρχομπαχαλακισμό σίγουρα στις προτεραιότητές της…
    Το δεύτερο είναι επί της ουσίας του θέματος. Μπερδεύει το ιδιωτικό με το δημόσιο συμφέρον σε ένα μίγμα χωρίς λογική, αρχή και τέλος.
    Το αν αυξηθεί η ανακύκλωση είναι ευχής έργο αλλά σε χυδαίας διαμόρφωσης πόλεις όπως η Αθήνα αυτό είναι από τα δυσκολότερα έργα…
    Η δυσκολία έγκειται και στο ότι απαιτούνται διπλάσιοι κάδοι και διπλάσια σχεδόν δρομολόγια… Επιπλέον λίγοι είναι οι κάτοικοι των αστικών κέντρων που δίνουν μια πεντάρα για την ανακύκλωση…
    Το αποτέλεσμα είναι να λερώνουν τα ανακυκλούμενα υλικά… Μια βραδινή επίσκεψη στους κάδους θα σας πείσει…
    Τα απορριμματοφόρα επιπλέον παραβλέπουν το γεγονός και τα περισυλλέγουν ανάκατα…
    Συμπερασματικά: αν και έχουν γίνει θετικά βήματα, αυτά είναι λίγα αναλογικά και η ανακύκλωση θα αργήσει πολύ να γενικευτεί στην πηγή στα πυκνά αστικά κέντρα… Άρα το σκουπίδι θα είναι μικτό και κάπου θα πρέπει να καταλήγει ως μικτό.
    Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε κέντρα διαλογής και υπό όρους…. Οι δήμοι δεν μπορούν να το αναλάβουν διότι τα κέντρα θα είναι υπερδημοτικά (για πολλούς δήμους το καθένα)
    Άρα μόνο με το κίνητρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μπορούν να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα πριν μας πνίξουν τα σκουπίδια και καταντήσουμε Νάπολη.
    Όσον αφορά την καύση εδώ υπάρχει στην κυριολεξία τραγωδία από άγνοια και έλλειψη τεχνικής ενημέρωσης. Δεν θα κάνω ακόμα μια φορά τον δάσκαλο σε τεχνικά θέματα… Θα πω μόνο στους συμμετέχοντες στην κίνηση να ενημερωθούν διότι είναι προφανώς ανενημέρωτοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημοσιεύσαμε το σχόλιο του κ. Μπαζιωτόπουλου διότι με αυτά που γράφει εκτίθεται μόνος του ανεπανόρθωτα.
      1) Γράφει ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την κίνηση, αφού δεν έχουν αναρτηθεί σχόλια!!!! Νέα, καταπληκτική και επιστημονικότατη μέθοδος μέτρησης του ενδιαφέροντος. Να τη δημοσιεύσετε σε διεθνές περιοδικό κ. Μπαζιωτόπουλε. Το επόμενο Νόμπελ θάναι δικό σας!
      2) Θεωρεί ότι η νεολαία έχει προτεραιότητα τα "μπάχαλα"!!!! Κανένα σχόλιο. Σας παραδίδουμε στην κρίση των αναγνωστών.
      3) Θεωρεί ότι μπερδεύουμε το δημόσιο με το ιδιωτικό συμφέρον. Διάβασε άραγε κανένα κείμενό μας; Το τι ακριβώς εννοεί όμως ο κ. Μπαζιωτόπουλος, μας το λέει παρακάτω
      4) Θεωρεί ότι αφού η ανακύκλωση προχώρησε μέχρι τώρα με αργούς ρυθμούς, άρα δεν γίνεται τίποτα. Το γιατί και ποιοι είναι αυτοί που κρατάνε την ανακύκλωση σε χαμηλά επίπεδα δεν τον απασχολεί, ούτε τον απασχολεί να βρει το δρόμο για να αλλάξει η κατάσταση. Και δεν τον απασχολούν αυτά τα θέματα γιατί έχει έτοιμη τη λύση: ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ !!! Προσπάθησε να κρυφτεί στην αρχή, αλλά η χαρά δεν τον αφήνει!
      5) Και τίποτα δεν τον σταματά. Έχει και τεχνική άποψη για την καύση των σκουπιδιών και θέλει να κάνει και τον δάσκαλο σε όλους, διότι μαντεύει ότι στην κίνηση είναι όλοι ανενημέρωτοι. Προφανώς κ. Μπαζιωτόπουλε, προφανώς! Σιγά να μην ξέρουν οι αγωνιζόμενοι περιβαλλοντολόγοι, πανεπιστημιακοί, μηχανικοί και όλοι όσοι αγωνίζονται για την κοινωνική, ολοκληρωμένη και αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Εσείς κ. Μπαζιωτόπουλε και μόνον εσείς ξέρετε, ως πτυχιούχος οικονομολόγος και ιδίως ως έχοντας εργασθεί (σύμφωνα με τα όσα γράφετε στο βιογραφικό σας) στην Ernst & Young* ως ελεγκτής λογιστής και στο Χρηματιστήριο Αθηνών ως σύμβουλος χρηματιστηριακών εφαρμογών. Είναι απόλυτα ξεκάθαρη η προσέγγισή σας και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των αναγνωστών.

      * Σημειώνουμε ότι η Ναυτεμπορική δημοσίευσε στις 22/12/2010 το παρακάτω άρθρο με τίτλο "Επιχειρηματικά σκάνδαλα - ΗΠΑ: Μήνυση κατά της Ernst & Young": "Μήνυση κατά της Ernst & Young κατέθεσε η εισαγγελία της Νέας Υόρκης, για τον ρόλο που είχε η ελεγκτική εταιρεία στην κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.
      Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Αντριου Κουόμο, η εταιρεία είχε ανάμιξη σε μια «μαζική λογιστική απάτη» που διαπράχθηκε από τη Lehman.
      «Σε μια περίοδο κρίσιμη για τους επενδυτές όσον αφορά στις αποφάσεις τους να διατηρήσουν ή να πωλήσουν μετοχές της Lehman, η Ernst & Young βοήθησε τη Lehman να εξαπατήσει το κοινό», αναφέρεται στη μήνυση.
      Η υπόθεση επικεντρώνεται στην χρήση από τη Lehman λογιστικής πρακτικής γνωστής ως Repo 105, η οποία αφορά στην προσωρινή μεταφορά κεφαλαίων από τον ισολογισμό.
      Η Ernst & Young ξεκαθάρισε ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει πραγματική η νομική βάση» για έναν τέτοιου είδους ισχυρισμό.
      Η Lehman Brothers ήταν η πρώτη μεγάλη τράπεζα που κατέρρευσε εξαιτίας της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, τον Σεπτέμβριο του 2008."

      http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=1912781

      Διαγραφή